Aangezien ik niet 100% tevreden was over mijn pannenkoeken vorige week, bereid met havermelk hebben we vandaag het recept wat aangepast en pannenkoeken gebakken met mijn zelfgemaakte rijstmelk! Het resultaat was exact hetzelfde als pannenkoeken met normale melk! Ik heb wat geƫxperimenteerd met de verhoudingen om tot dit resultaat te komen, omdat rijstmelk een andere samenstelling heeft dan koemelk. Vandaar hier een recept zoals ik ze het lekkerst vind!
Recept voor ca. 6 pannenkoekn:
Ingrediƫnten:
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- ca. 400 ml rijstmelk
- snufje kaneel
- snufje zout
- zonnebloemolie
- 1 theelepel ghee
Bereiding:
- Doe de bloem in een kom en maak daar een kuiltje in.
- Breek de eieren in het kuiltje
- Meng het ei met het bloem met een garde met ronddraaiende bewegingen van binnen naar buiten om klontjes te voorkomen.
- Voeg dan de rijstmelk beetje bij beetje toe en roer tussendoor telkens het beslag tot een glad mengsel.
- Zelf gemaakte rijstmelk heeft altijd een andere dikte, blijf daarom rijstmelk toevoegen totdat je tevreden bent over de dikte van jouw beslag.
- Voeg als laatste een beetje kaneel, 1 zakje vanillesuiker, een snufje zout en een flinke scheut zonnebloemolie toe aan het beslag.
- Smelt een theelepel ghee in een pan.
- Giet een pollepel beslag in de pan wanneer de pan goed heet is.
- Wanneer de randjes bruin beginnen te worden kan je de pannenkoek omdraaien.
- Als de andere kant van de pannenkoek ook mooi bruin is gebakken dan is je pannenkoek klaar!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten