zondag 9 november 2014

Havermoutkoekjes

Ik ben dol op koekjes! Maar als je in de winkel bij de koekjes gaat kijken, dan zitten overal melkproducten in.. Dan maar zelf koekjes maken! Ik heb nog havermoutpulp over van het maken van de havermelk dus waarom geen havermoutkoekjes?

Havermoutkoekjes waren mijn opa's favoriet, wij konden hem geen groter plezier doen dan een doos havermoutkoekjes voor hem mee te nemen! Dan werden die koekjes aan iedereen uitgedeeld, want zelfgebakken koekjes zijn nog lekkerder als je ze kan delen!

Recept:

Ingrediƫnten:
- 190 gram lactose vrije boter (ghee) of zonnebloemolie
- 190 gram suiker
- 1 ei
- 4 eetlepels water
- 1 zakje vanillesuiker
- 425 gram havermout
- 125 gram bloem
- 1 theelepel zout
- halve theelepel bakpoeder
optioneel:
- cranberry's
- amandelschilfers
- 6 druppels amandelessence

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius. 
- Leg bakpapier op 1 of 2 bakplaten (1 bakplaat is net te weinig, als je maar 1 bakplaat hebt dan kan je ook in 2 keer bakken). 
- Klop de boter (of olie) en suiker in een grote kom licht en luchtig.
- Klop het ei, water en vanillesuiker erdoor tot het mengsel glad is 
(eventueel nog de amandelessence)
- Voeg de havermout met de bloem, het zout en bakpoeder toe.
(eventueel nog de cranberry's en amandelschilfers
- Schep eetlepels deeg op ruime afstand van elkaar op de bakplaten.
- Bak de koekjes in 20 minuten in de voorverwarmde over totdat ze bruin zijn.
- Laat ze afkoelen op een rooster.

Ik heb vandaag deze havermoutkoekjes gebakken met de optionele ingrediƫnten erbij, dan zijn ze om je vingers erbij af te likken!! De volgende keer ga ik ze denk ik proberen met pure chocolade, dat moet ook lekker zijn denk ik!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten