Een goede lasagne zonder bechamelsaus bestaat niet, dus heb ik een bechamelsaus zonder lactose. In plaats van koemelk heb ik havermelk gebruikt. En in plaats van boter heb ik zonnebloemolie gebruikt.
Recept:
Ingrediƫnten:
- 30 gram zonnebloemolie
- 30 gram bloem
- 500 ml havermelk
- nootmuskaat
- peper
- zout
Bereiding:
- Verhit de zonnebloemolie met een paar druppels water.
- Wanneer het water begint te spetteren dan is de olie warm, doe er dan de bloem beetje bij beetje bij. En roer nog 2 minuten door.
- Giet beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Breng al roerend aan de kook op matig vuur.
- Laat de saus indikken en laat enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Tip:
Als de saus dreigt te schiften, haal de pot dan onmiddellijk van het vuur en een voeg een beetje havermelk toe terwijl je blijft roeren totdat de saus weer glad is.
De smaak en structuur kwam heel dicht bij bechamelsaus dat met roomboter en melk is bereid. Alleen was de smaak natuurlijk minder romig. De volgende keer ga ik het proberen met rijstmelk, misschien wordt de smaak dan iets voller.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten