Recept:
Ingrediënten:
- 1 pompoen (+/- 1,5 kg)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 chili peper of 1 theelepel chili poeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 800 ml bouillon (1 tablet)
- 1 middelgrote aardappel
- 3 eetlepels ghee of zonnebloemolie
Bereiding:
- Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm.
- Snipper de ui, knoflook en chilipeper.
- Verhit de olie of ghee i een ruime pan met dikke bodem. Fruit de chili, knoflook, ui en het kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min.
- Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op een laag vuur 15 min. zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep, Of prak met een pureestamper als je graag nog wat stukjes in de soep hebt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten