In België wonen als Nederlander heeft een paar nadelen. De meeste Belgen houden bijvoorbeeld niet van pindasaus, dus als je pindasaus wilt eten ben je op je zelf aangewezen. Ergens een saté-tje eten zit er hier dus niet in. Je kan uit Nederland zo pindasaus uit een potje kopen, maar daar zit een hoop rommel aan toegevoegd. Daarom hier een recept voor pindasaus zonder rommel!
Ingrediënten:
- 1 teentje knoflook
- 1 rode chili peper (of 1 theelepel chili poeder)
- 1 theelepel ghee
- 2 eetlepels pindakaas (liefst biologische of pcd o.i.d. Calvé zit te veel rommel in)
- 1 tot 2 eetlepels sojasaus (naar smaak)
- 100 ml rijstmelk
- 1 theelepel suiker
- 1 cm geraspte verse gember
Bereiding:
- Verhit de ghee in een pan en bak de chili (of poeder) en knoflook kort aan tot de knoflook begint te kleuren.
- Voeg de pindakaas, rijstmelk, gember en suiker toe.
- Voeg naar smaak sojasaus toe.
- Voeg eventueel wat meer rijstmelk of water toe totdat de pindasaus de gewenste dikte heeft.
- Als je de saus iets zoeter wilt hebben kan je er nog wat suiker bij doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten